Annons


Annons


Bakom kulisserna vid kungliga besök


I fredags var jag och fotograf Patrik Österberg på uppdrag i Tyskland för att följa drottningen, och jag tänkte att ni kanske vill läsa om hur det går till bakom kulisserna när Svensk Damtidning följer kungligheterna!

Annons

Drottningen skulle för dagen inviga ett dagcenter för demenssjuka i Bottrop i västra Tyskland som drivs efter Silviahemmets filosofi för demensvård.

Kl. 05.30 – taxin hämtade upp mig och brummade iväg till Arlanda där planet gick klockan 07.30. Drottningen tog tyvärr inte vårt plan utan åkte senare med Lufthansa, men flygvärdinnorna på ”vårt” plan berättade att de aldrig vet i förväg om en kunglighet kommer och sätter sig på första raden eller ej.


Kl. 09.30 – en stor bil med GPS var bokad och med Patrik bakom ratten slängde vi oss ut i den tyska trafiken. 40 minuter senare var vi på plats i den lilla byn Bottrop, åt lunch på en pizzeria där de tre ägarna inte kunde ett ord engelska och for vidare mot dagcentret Maltezer som drottningen skulle inviga.


Kl. 12.30 – de första personerna började samlas för att få en skymt av drottningen. Svenska pressavdelningens biträdande informationschef Annika Sönnerberg var dessutom redan på plats och jag passade på att tala lite med henne.

Bild: Patrik Österberg


Kl. 13.00 – Patrik Österberg intill Expressens team fotograf Suvad Mrkonjics med reportern Johan T Lindwall, i väntan på drottningen…

Kl. 13.30 – Lugnet före stormen. Jag intervjuade daghemmets ansvariga, bland andra en tysk prins! Små barn hade fått ledigt från skolan för att vinka med små flaggor och övningsvinkade i 20 minuter innan drottningen anlände, så de hann se lite smått uttråkade ut.

Bild: Patrik Österberg

Kl. 14.00 – drottningen anländer och smått kaos utbröt. (ni ser drottningen längst ner vid bilens bortre långsida)

Bild: Patrik Österberg

Kl. 14.30 – 15.30 – väntan. Efter ett fint tal, på tyska, av drottningen följt av ytterligare några tal gick drottningen på rundvandring i daghemmet. Hon klippte ett band och avtäckte en sten med hennes namn på. Detta fick endast en bildbyrå dokumentera och övrig press fick snällt hålla sig långt borta, under tiden talade jag med olika presspersoner angående gåvor och liknande till drottningen.

Bild: Patrik Österberg

Bild: Patrik Österberg

Kl. 15.30 – 16.00 – All press skuffades ut från tältet så att drottningen kunde ta emot gåvor och säga adjö till alla. Pressen trängdes vid utgången, en hel hög tyska journalister var på plats. Flera filmteam och mängder av fotografer. Alla försökte komma fram för att få en kommentar från drottningen, självklart även jag. Glatt vinkade hon till Patrik innan hon slank iväg.

Bild: Patrik Österberg

17.00 – Patrik skickade iväg alla bilder medan jag åt en bit läskig äppelkaka för att inte svimma av hunger, därefter tog vi oss tillbaka till flygplatsen samtidigt som solen gick ner. Flyget gick klockan 19.55 och vid kl 22 är team Svensk Damtidning hemma på svensk mark igen, under flygresan skrev jag större delen av texten som sedan skickades iväg till redaktionen under helgen.

Hur det blev kan du läsa i nästa nummer av tidningen!


(0)
(0)

OM VIMMELPRINSESSAN

På Vimmelprinsessans blogg guidar och rapporterar Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård om allt kändisskvaller från både stora och små kändisspäckade fester. Häng med bakom kulisserna för att få alla detaljer och bilder!


AnnonsArkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!

Kommentarer till “Bakom kulisserna vid kungliga besök”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons

Laddar