Annons


Annons


Melodifestivalens senaste vinnare


mans zelmerlow ste

2015 vann Måns Zelmerlöws låt ”Heroes” med den största segermarginalen i Melodifestivalens historia. Och trots att han var favorittippad från start blev han ändå förvånad.

– Det var så mäktigt. Jag är så lycklig och glad. Jag vill bara krama hela världen och tacka hela mitt team.

Annons

Att låten sedan skulle vinna hela Eurovision Song Contest i Wien hade han aldrig vågat drömma om.

sanna nielsen ste

2014 tog Sanna Nielsens powerballad ”Undo” hem vinsten. Dock blev det en jämn kamp mellan henne och debutanten Ace Wilder, som bara hamnade två poäng efter i omröstningen.

– Jag kan inte fatta, är det här över nu liksom. Jag är chockad, jag är jättechockad men glad såklart.

robin ste

2013 gjorde Robin Stjernberg ett rekordhopp upp till första platsen. Hans låt ”You” gick först till Andra chansen men tog sedan hem hela rubbet.

– Helt ärligt så har jag själv haft problem med att tro på mig själv förut. Och jag har vunnit redan innan för att jag började tro på mig själv. Ni har gett mig ett kvitto på att andra tror på mig också, sa en liten skakig vinnare efter finalen.

loreen ste

2012 skapade Loreen inte bara eufori uppe på scen – hon slog även röstrekord. Det moderna uppträdandet med låten ”Euphoria” dominerade tävlingen redan från början och tog överlägset hem finalen.

– Jag har fortfarande inte landat och känner mig lite småförvirrad. Fattar inte vad som har hänt riktigt, men samtidigt är jag jävligt glad, sa den långhåriga artisten i ett regn av blommor och konfetti.

Dessutom tog ”Euphoria” hem hela Eurovision i Baku, några månader senare.

eric saade ste

 2011 stod det klart att Eric Saade var populärast – både hos juryn och tv-tittarna. Låten ”Popular” bjöd på en show utan dess like och tog popkungen ända till Düsseldorf.

– Jag skulle vilja fira med svenska folket, jag kan inte ens beskriva min kärlek med dom, sa han till SVT efter finalen.

anna bergendahl ste

2010 var det en spröd 18-åring med stor röst som tog hem finalen. Nämligen Anna Bergendahl med låten ”This is my life”. En vinst som i vanliga fall leder till en biljett in i Eurovision-karusellen. Men tyvärr slutade musiksagan lite abrupt när låten inte ens tog sig till en finalplats i Oslo..

– Jag kommer att vara besviken ett tag nu., sa hon efter det stod klart.

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures


(0)
(0)

OM VIMMELPRINSESSAN

På Vimmelprinsessans blogg guidar och rapporterar Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård om allt kändisskvaller från både stora och små kändisspäckade fester. Häng med bakom kulisserna för att få alla detaljer och bilder!


AnnonsArkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar