Annons


Annons


Modiga Jessica Almenäs


Om det är något många av oss är riktigt duktiga på, tyvärr med stora bokstäver, så är det att klanka ner och kritisera andra. Särskilt när det kommer till föräldrarollen och hur vi mammor är med våra barn. Själv kan jag bli galen på min mamma som titt som tätt måste komma med kommentarer om hur jag är och inte är med mina barn! Visst är det med kärlek menat men ändå blir det så tjatigt..

Annons

Läste tidningen Mamas intervju med programledaren Jessica Almenäs i går kväll och kan inte annat än dra ett djupt andetag och säga ”MODIGT Jessica”! För om det är någon som är sjukt känsligt bland mammor (som det ju finns en hel del av i landet!) så är det att erkänna att man väljer karriärer framför sina barn. Och Jessica gör nästan precis detta. Hon tokjobbar med massor av olika stora tv-produktioner och pendlar mellan Norge och Sverige. Under hösten pendlade hon mellan Norge och Sverige 1,5-dygnsintervaller och att pusta ut eller bara vara det fanns inte på kartan för Jessica.
– Nej, det går ju inte. Det blir aldrig så, man hinner aldrig göra någonting utöver att jobba och pendla. I sommar ska jag även jobba med ”Nyhetsmorgon”, men min plan är att försöka vara ledig i juni.

Yngsta sonen Dylan är bara 2 år och där skär det en del i Jessicas mammahjärta när hon lämnar honom i Norge för att åka i väg och jobba i Sverige.
– Det är hemskt eftersom han är så liten. Jack (6 år) kan jag prata med och säga att nu är det så här, han fattar varför jag åker i väg och att man måste jobba för att tjäna pengar och hela grejen. Men Dylan har ju ingen aning om sådant. Det händer så mycket i den här åldern och det känns som att han har utvecklats massor varje gång jag kommer hem igen fastän jag bara varit borta i tre dagar.

Men även om Jessica saknar den sonen hon är borta ifrån är det så här hon vill leva och hon avslutar intervjun med att säga att ”Man måste göra det som funkar för en själv”. Och jag känner genom hela intervjun att oj, oj här sätter idealmammorna kaffet i halsen igen och igen och igen.. Att hon så öppet och ärligt berättar om hur hon faktiskt väljer karriären, jobbet och kärleken framför att få bo nära båda sina barn och kunna vara där för dom hela tiden – DET kan jag lova irriterar en väldigt stor skara!

Själv får jag ”sakna-ihjäl-mig-abstinens” efter ett dygn men å andra sidan har jag aldrig tvingats vara borta från barnen så det blir väl så att man vänjer sig, även om det inte alltid är så roligt.

Jessica talar ut om sitt kaos-liv i senaste numret av tidningen Mama. Där på bild med sönerna Jack och Dylan.

 

 

 


(0)
(0)

OM VIMMELPRINSESSAN

På Vimmelprinsessans blogg guidar och rapporterar Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård om allt kändisskvaller från både stora och små kändisspäckade fester. Häng med bakom kulisserna för att få alla detaljer och bilder!


AnnonsArkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar