Annons


Annons


Vad gör Skorpan och Jonatan idag?


Bild: IBL

En rolig svensk nyhet? Astrid Lindgrens kanske läskigaste, men finaste, historia ”Bröderna Lejonhjärta” kommer att spelas in igen. Enligt Dagens Nyheter är regissören ingen annan än den hyllade Tomas Alfredson samtidigt som manusförfattaren blir John Ajvide Lindqvist, skräckförfattaren bakom ”Låt den rätte komma in”.

Annons

Men hörrni, vad gör då männen bakom Bröderna Lejonhjärta, Lars Söderdahl och Staffan Götestam, idag?

Jag har gjort lite efterforskningar.

Bild: IBL

Staffan Götestam som spelade Jonatan (jag skulle aldrig se att det var han!) gjorde musiken till Mio min Mio som ni hör i filmen med samma namn, och efter en tid som skådeselare blev han regissör och satte upp flera pjäser baserade på Astrid Lindgrens sagor. Numera är han en framgångsrik teaterchef, fick guldmasken 2000 och grundade Junibacken i Stockholm där man kan möta Astrid Lindgrens sagofigurer. Han har alltså fortsatt att arbeta i Astrids sagovärld.

Lars Söderdahl som spelade Skorpan spelade även Lillebror i filmen om Karlsson på taket. Han gick på teaterskola men hamnade under en tid hos Livets Ord i Uppsala. Han har sedan länge lämnat dem och 2005 bodde han i Malmö där han arbetade på posten. Tyvärr hittar jag ingen bild på honom, det skulle man ju verkligen vilja se!


(0)
(0)

OM VIMMELPRINSESSAN

På Vimmelprinsessans blogg guidar och rapporterar Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård om allt kändisskvaller från både stora och små kändisspäckade fester. Häng med bakom kulisserna för att få alla detaljer och bilder!


AnnonsArkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!Annons

Laddar